|
![]() |
قوانین و مقررات ثبت شکایت ثبت فیش بانکی سوالات متداول | مشاوره و پشتیبانی : 09133627304 شماره حساب ها پرداخت وجه بیعانه |
![]() |
بیماری کانی بالیسم پرندگان یکی از انواع بیماری هاست که در مرغداری ها بیشتر با آن مواجه می شوند . در این بیماری مرغ ها به یکدیگر نوک زده و تلفات بسیاری را به بار می اورند که به همین علت بیماری هم نوع خواری زیان بسیاری را به مرغداری وارد می کند در این مقاله می خواهیم بدانیم که بیماری کانیبالیسم طیور ( خود خوری ) چگونه است؟ و چگونه می توان آن را رفع کرد؟
کانیبالیسم مرغ در نژاد های سبک ( مرغ تخمگذار ) بیشتر از نژاد های سنگین ( مرغ گوشتی ) دیده می شود . در مرغداری هایی که مرغ هایشان را در قفس نگهداری میکنند بیماری کانیبالیسم کمتر دیده می شود.
علت بروز کانیبالیسم طیور چیست؟
1.جوجه ها دائما با پلت تغذیه شوند.
2.ذرت در خوراک مرغ ها زیاد باشد.
3.تعداد آبخوری و دانخوری برای گله کم باشد.
4.غذا در داخل دانخوری به مدت طولانی وجود نداشته باشد.
5.آشیانه برای تخمگذاری مرغ کم باشد.
6.نور شدید در سالن وجود داشته باشد
7.جوجه ها متراکم باشند.
8.درجه ی حرارت مرغداری بالا باشد.
9.پروتئین و مواد معدنی خوراک مرغ کم باشد.
10.انگل های خارجی مثل شپشک و کنه مرغی و امثال آن وجود داشته باشند.
11.تهویه ی هوای سالن خوب نباشد.
12.دان مرغ با کیفیت با مقدار کافی وجود نداشته باشد.
به طور کلی می توان گفت که هر چیز که در مرغ ها استرس ایجاد کند و برنامه ی روزانه ی مرغ ها را به هم بزند می تواند باعث کانیبالیسم یا هم نوع خواری یا خود خوری در مرغ ها شود.
هم نوع خواری یا کانیبالیسم صورت های مختلفی دارد.
1.نوک زدن به مقعد
در مرغ تخمگذاری که تولید بالایی دارد کانیبالیسم می تواند به صورت نوک زدن به مقعد بروز پیدا کند . مخصوصا زمانی که به علت عبور تخم مرغ از لوله ی رحم مقعد دچار خونریزی می شود که این حالت کانیبالیسم ممکن است دستگاه تولید مثل مرغ را کاملا بیرون کشیده شود.
2.خوردن پر در مرغ ها
اگر گله ی مرغ تخمگذار دچار کمبود عناصر غذایی باشد و یا انگل خارجی در مرغ ها وجود داشته باشد کانی بالیسم به صورت خوردن پر در مرغ ها بروز پیدا می کند که اگر پر ها بزرگ باشند مرغ ها دچار خفگی خواهند شد .
3.نوک زدن به ناخن ها در مرغ ها
این حالت کانیبالیسم ( خود خوری ) معمولا میان جوجه های کوچک دیده می شود و علت آن هم این است که دانخوری ها از منابع حرارتی دور اند و یا از سطح زمین بالاترند. که در این صورت جوجه ها به بستر خود نوک زده و به ناخن سایر جوجه ها نوک زده می شود . برای جلوگیری از کانیبالیسم در جوجه ها بهتر است در دو سه روز اول کف بستر با کاغذ پوشانده شود تا از خوردن آن جلوگیری کنید . سپس کاغذ ها را بردارید . همچنین می توانید غذای جوجه ها را در کارتن های خالی جای جوجه و در زیر منبع حرارتی قرار دهید.
4.نوک زدن به سر در مرغ ها
معمولا وقتی تاج یا غبغب مرغ زخم بر اثر سرما یا جنگیدن زخم می شود این حالت کانیبالیسم رخ می دهد که با دیدن یک قطره خون بر روی سر مرغ همنوع خواری تحریک می شود.
چگونه از بروز کانیبالیسم پیشگیری کنیم ؟
چگونه همنوع خواری را درمان کنیم ؟
1. 1تا 2 درصد پروتئین خوراکی به مقدار پروتئین خوراک مرغ اضافه کنید.
2. با اضافه کردن 10 درصد سبوس و 20 درصد جو به خوراک مرغ سلولز آن را افزایش دهید.
3. مرغ ها را در معرض هوای ملایم و پاک قرار دهید.
4. اگر بستر مرغ ها زیاد خشک یا تر نیست . هر روز مقداری گندم یا جو درسته در بستر بریزید که مرغ ها مشغول به جمع آوری آن ها بشوند.
5. آشیانه تاریک باشد در حدی که کارگر فقط تا جلوی پای خود دید داشته باشد . البته نباید تاریک کردن آشیانه مانع تهویه ی صحیح شود.
6. در خوراک مرغ کمترین کپک زدگی وجود نداشته باشد.
7. تراکم مرغ تخمگذار بیشتر از 5 قطعه در یک متر مربع نباشد.
8. برای درمان کانیبالیسم می توانید به مدت 5 روز به میزان 2 درصد نمک به غذای مرغ افزود.
9. اگر مرغ های تخمگذار روی زمین نگهداری می شوند . چند هفته قبل از تخمگذاری مرغ لانه ی تخمگذاری را در محل نسبتا تاریکی قرار دهید.
10. آبخوری ها و دانخوری ها و دیگر وسایل مرغداری را متناسب با تعداد مرغ ها تهیه کنید.
11. مرغ ها را مطابق اصول مشخص نوک چینی کنید.
12. برای جلوگیری از بروز همنوع خواری تراکم مرغ ها را کاهش دهید.
13. وجود انگل خارجی را از بین ببرید.
14. آب و غذا به مقدار کافی در اختیار مرغ ها قرار دهید.
15. اصول پرورش مرغ را به صورت کامل رعایت کنید. برای کنترل نور سالن می توانید پنجره را با رنگ قرمز بپوشانید و یا در داخل سالن از لامپ های قرمز استفاده کنید. در این صورت مرغ تمام محیط اطراف را به رنگ قرمز میبیند و نمی تواند لکه ی خون را تشخیص دهد.
16. مرغ های زخمی را از گله جدا کنید تا کانیبالیسم کمتر توسعه پیدا کند .
17. به خوراک مرغ مکمل های ویتامینی و مواد معدنی اضافه کنید.
فروشگاه تخصصی تجهیزات فور یو کالا : بررسی ، انتخاب و خرید آنلاین تجهیزات و لوازم
فروشگاه اینترنتی فور یو کالا فعالیت خود را در سال 1390 به صورت اینترنتی با هدف حذف واسطه های فروش تجهیزات و لوازم و همچنین گلاب و سایر عرقیات گیاهی فور یو کالا و فروش مستقیم از کارخانه با کیفیت بالا و قیمت بسیار مناسب با ضمانتنامه و گارانتی معتبر و ارسال به سراسر کشور آغاز نموده و همواره سعی خواهد نمود جدیدترین و بهترین محصولات و تجهیزات حوزه فور یو کالا را به صورت مستقیم عرضه نماید.
تجهیزات و لوازم مرغداری ، تجهیزات و لوزام بوقلمون ، تجهیزات و لوازم کبک ، تجهیزات و لوازم شتر مرغ ، تجهیزات و لوازم کبوتر ، تجهیزات آبخوری مرغداری ، ظروف بسته بندی تحم مرغ ، تجهیزات دانخوری مرغداری ، دستگاه مرغداری ، دستکاه جوجه کشی ، رطوبت ساز مرغداری ، سبدهای جوجه کشی ، شانه های جوجه کشی ، ظروف بسته بندی تخم طیور ، قفس بلدرچین ، قفس کبک ، پرکن طیور ، تولید نهاده های دام و طیور ، کنسانتره دام و طیور ، غذای حیوانات خانگی ، غذای مرغ عشق ، غذای کبک ، غذای بلدرچین ، تجهیزات کبک ، تجهیزات بلدرچین ، تجهیزات شترمرغ ، تجهیزات دام و طیور خاص ، دستگاه جوجه کشی ، لوازم مرغداری ، آبخوری مرغ ، آبخوری جوجه ، دانخوری مرغ ، دانخوری جوجه ، مکمل دام و طیور ، کنسانتره دام و طیور ، دستگاه جوجه کشی ارزان ، دستگاه جوجه کشی دست دوم
مجموعه فروشگاهی فور یو کالا همواره سعی خواهد نمود یکی از کاملترین فروشگاه های اینترنتی را به شما عرضه نماید.
» هفت روز هفته ، ۲۴ ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم.